ArkivGod jul 2015
2015-12-24

Jag vill önska alla God jul och Gott Nytt år!

Läs gärna God jul 2015

En ny regering
2014-10-03
Sverige har fått en ny regering. Men den här regeringen har avskaffat integrationsministern istället att avskaffa integrationspolitiken. Fel fokusering tycker jag. Integration förblir en viktig fråga under kommande åren.
Läs gärna Här är de nya ministrarna

Kampanj på Gåshagadagen
2014-08-24
Jag har tillsammans med folkpartister på Lidingö kampanjat och fick samtala med många nyfikna lidingöborna som ville veta om vår politik ok skola, klimat, företagare villkor etc.
Läs gärna Kampanj på Gåshagadagen

34 dagar kvar
2014-08-12
Efter en lång semester är jag igen på gång. Jag har tränat mycket fysiskt och kampanjmässigt. Denna gång måste jag minst få en plats i kommunfullmäktige på Lidingö stad.

Mina stående mål är att Lidingö ska ha landets bästa skola. På Lidingö ska mångfalden synas även på kommunala nämnder och offentliga arbetsplatser och kontor. Läs länken valplatformen.
Läs gärna 34 dagar kvar

1 månad kvar
2014-04-24
EU-valet sker den 25 maj 2014. Nu har jag börjat räkna ner dagarna.
Jag har nästan allt på plats t-shirts, flygblad, affischer m.m.
Det ska bli spännande. Men tufft!


18:e
2014-01-24
Resultatet från FPs provval till Europaparlamentet är klart. Jag vill tacka alla som har röstat på mig. Jag står på plats 18 på den nationella listan.

Du ska veta att jag fortsätter samla förutsättningar, för att driva en rolig, och intensiv personsvalskampanj. Jag kollar nu på tröjan, flygbladen och bilen. Se länken.

Jag ser fram emot ett gemensamt arbete för att vinna Europaparlamentsvalet.
Läs gärna Den 18:e

54 röster
2013-10-02
Provvalet i Stockholms län är över. Jag vill tacka alla som har röstat på mig, trots att jag är nyinflyttad i Stockholm, men gammal medlem i folkpartiet. Nu fortsätter jag med min plan om att samla förutsättningar och bilda egen organisation för personvalkampanj.
Läs gärna 54 röster

Kampanj med Fisk
2013-09-07
Jag gick denna förmiddag med att lånas till Fisk. När folkpartisterna inte dök upp bestämde jag mig att kampanja för Fisk, med vilket jag delar med många ståndpunkter och värderingar. Men främst har jag ett värde som styr mig, nämligen politisk flexibilitet. Poängen blev att jag gick prata med trevliga lidingöborna.

Mitt stöd till Fisk blev i form av flyblad utdelning och samtal om folkpartiet och mig som kandidat till riksdagen. Okomplicerat att förstå, när jag delar många värderingar med Fisk, trots jag inte kandiderat i kyrkovalet. Ett exemplariskt samarbete.

Jag önskar lycka till, till Helena, Jan och övriga liberaler på Lidingö.
Läs gärna José och Fisk

Jag blev nominerad
2013-08-15
Jag har tackat "ja", att kandidera till riksdagsvalet 2014 för Stockholmslän (några personer har nominerat mig). Jag höll för ett tag sedan på att bygga upp en kampanjorganisation liknande - den jag haft 2010.
Många vänner har gett mig olika tips. Det är en stor konkurrens i Stockholmsläns valkrets. OK. Men jag backar inte. Jag är ny inflyttad (2011) i Stockholms län, men jag är inte ny folkpartist. Jag avser få förtroende av fp medlemmar i Stockholmslän i supervalet 2014.
Så här kort presenterade jag mig inför kommande provval:

Jurist med bred arbetslivserfarenhet, civilt och politiskt. Samhällsengagerad, målmedveten och uthållig. Vill arbeta med frågor om mänskliga rättigheter och internationellt samarbete, med fokus på social jämställdhet, arbete åt alla, bättre integration av invandrare, kampen mot brottslighet och stöd till demokratin i världen.

Mina 2 prioriteringar just nu är: 1) bygga upp en kampanjorganisation inför valet 2014 och 2) bli invald, vara med och påverka riksdagsarbete från och med september 2014.

För kampanjorganisation är jag öppen och vill samarbeta och kampanja tillsammans med folkpartister som brinner för folkpartiets seger i valet 2014.

Glad sommar!
2013-07-01
Jag vill i denna tid, önska Dig glad sommar.

José

Internationella kvinnodagen
2013-03-07
Jag har hela tiden önskat att leva i en jämställd värld, där diskriminering och orättvisor inte förekommer och inte heller accepteras.

Idag vill jag gratulera alla kvinnor som har bidragit för att sätta världen på den vägen mot en jämställd värld.
Läs gärna Internationella kvinnodagen

Även männen behövs i det här arbetet.


Inspirerande möte
2013-02-02

Jag deltog idag i föreningsdag där folkpartiet bjöd in Torkild Strandberg, kommunalråd i Landskrona.

Folkpartiet styr Landskrona kommun och Torkild delade sin erfarenhet och FP Landskronas framgång. Vad de gör nu och vad de gjorde för att bli ett större parti. Mycket och hårt arbete.

Jag kan kort sammanfatta det jag uppfattade, med att säga, jag kan få inflytande och få folkpartiet i Lidingö att bli större parti, genom att medverka i en politik som sätter lidingöborna i centrum.

Att lyssna på vad medborgarna vill och tycker är några av nyckelmetoder som leder till framgång.

Folkpartiet Lidingö bör sluta med långdragna möten och ersätta dessa med sätta vår politik i praktik. Träffa folket!

Jag vill vässa mina egna kampanjmetoder.

Läs gärna Föreningsdag i Lidingö

Nära 2013
2012-12-24

Jag vill önska Dig, God jul och Gott nytt år!

José Kimenga

Barack Obama
2012-11-07
Det som inspirerar mig mest är ofta att se människors uthållighet.
Att man behöver vara envis, målmedveten, tydlig och arbetsam.
Det slutar ofta med att man vinner eller rättare sagt uppnår sina mål.
Det gjorde Obama.

Som folkpartist vill jag folkpartiet tar för sig den drivkraften och arbetsmetoden som finns i Obamas politiska arbete.

Grattis Mr. President Obama!

Läs gärna Ny President i USA

Nytt från USA
2012-07-05
I cirka tio årstid har jag sökt om och tänkt på hur och varför man engagerar sig i samhällsfrågor. Svaret fick jag under mina två veckors vistelse i Atlanta i USA där jag tillbringade min semester.

Martin Luther Kings Center (MLKC) blev en kunskap och inspirationskälla, där jag fick svar. Den civila samhälletsrörelsen hade sin början här. Att kunna engagera sig i de frågor som berör människor, och arbeta för de som socialt, politiskt och ekonomiskt är svaga och utkräva människor rättigheter utan att ge upp, är några av lärdommar jag tog med mig.

"I have a dream...." sa Martin Luther King, fick en ny dimension på mig.
Mycket har sedan dess hänt i USA. Mycket får hända i världen och även i Sverige.

Jag vill vara med och göra något, för mina medmänniskor. Ojämlikheten, förtryck, orättvisa, diskriminering och segregation, maktlöshet och liknande lydande måste sluta!

Därför är jag engagerad i folkpartiet.

Läs gärna Martin Luther Kings Center

Barnens dag Lidingö
2012-06-02
Jag var idag en av Liberalerna Lidingö som uppmärksammade Lidingöbarn. Vi kampanjade mitt i centrum och delade ut påsar med ballong, godis och sommarhälsning. Det var kallt, regnigt, men skönt att vara ute och berätta om vad folkpartiet tycker när det gäller barnens villkor.

Så här tycker vi:
Folkpartiet Liberalerna Lidingö vill att alla barn och ungdomar ska må bra och ha en god hälsa. Vår uppgift är att på olika sätt bidra och skapa förutsättningarna för ett mer barnvänligt Lidingö.

Vad tycker jag? Jag tycker att, i alla lägen, ska barnen stå i främsta rummet!
Läs gärna kampanj i Lidingö centrum

Kickoff vårkampanj
2012-04-21
Folkpartister delar ut flyblad Det var fantastiskt att kunna medverka i ett större sammanhang. Idag var det vårkampanj där folkpartister i hela länet samlades och delade flygblad. Unga ska få jobb, var det centrala budskapet. Som alltid ger samtalet med medborgarna mycket.

Jag fick prata med många, av alla åldrar, om varför folkpartiet vill att unga ska ha jobb. Varför? Jo, det är viktigt för mig, för folkpartiet, för de unga och för hela samhälle. Imponerande var det att se och räkna folkpartister i gula jackor omringa Sergels torg. Men jag hade önskat se tusentals folkpartister ute. Jag hoppas att det kommer.

Vädret var fint och till lunch blev det bl.a. köttsoppan.
Läs gärna Kickoff i Stockholm och Välbesökt kampanjupptakt i lördags

Det behövs mer
2012-04-02
Jag besökte Rinkeby, Fittja och Tensta förra veckan. Jag var nyfiken att veta vad som händer där. Jag ville se med mina ögön. Jag fick prata med två personer som är ordföranden på Turkiska moskén och på Islamiska kultur center.

Mina intryck är att områdena inte ligger i Stockholm. Om de geografiskt gör det, finns det i alla fall markanta olikheter som skiljer dessa områden och Stockholms övriga bostadsområden. Jag kände som jag var i Angola! Och så ska det inte vara tycker jag.

Det behövs trots fördelen att vara olika, en sammanhållning i ett land eller i en huvudstad. Det såg jag inte. Mer infödda svenskar till dessa områden och mer invandrare i Danderyd, Lidingö, Östermalm kan vara en bra början.
Läs gärna Förändring behövs här

Politiken på Lidingö
2012-03-28
Jag har behov att kunna förstå det politiska arbetet, just på Lidingö. Kommunfullmäktige hade ikväll sitt sammanträde. På bänken satte jag nästan ensam och följde debatten.

Alla ärenden bifölls, efter några enstaka pläderingar och argumentationer. Först tänkte jag, nej, finns det någon opposition här? Är det demokratiskt att ärenden bifalls, utan någon som helst vara emot förslagen? Även oppositionsledamöter gick fram och yrkade för bifall på majoritets förslag.

Sedan efter en stund, kom jag på att, att när en sak gäller allmänhetens intresse, spelar det ingen roll vara i opposition eller i majoritet. Det är det som är det bästa för medborgarna som vi ska sträva efter.

Jag tyckte slutligen att, det inte är demokratiskt att onödigt motsätta sig om någonting. Mitt intryck är att politikerna på Lidingö stad arbetar med någorlunda samstämmig anda. Det är bra!
Läs gärna Lidingöliberalen

Regional ombud
2012-03-18

I lördags 17 mars hade FP Stockholms län haft sitt årsmöte, vilket följdes av Stockholmskonferensen. Med ombud från samtliga medlemsföreningar har årsmötet gått igenom sedvanliga årsmötets handlingar med fokus på genomförda insatser under 2011. Mycket blev gjort!

Jag utsågs av min förening FP Lidingö, som ombud till årsmötet. Det var första gången för mig att verka i ett större FP sammanhang sedan jag flyttade hit. Man hälsar på många nya personer. Det var trevligt. Jag lät min röst höras, genom dels att begära ord och tillstyrka förbundsstyrelsens bifall av min motion och dels att fråga ordföranden som leder arbetet med det nya partiprogrammet, om han avser omlägga all FP politik.

Två huvudsakliga frågor bifölls, nämnligen stadgeändringar, där vi kommer ha gemensam riksdagslista för Stockholms län och stad och internet baserat provval. Det blir även en samordnad nomineringsprocess till kandidatlistorna för landstings valkretsarna utanför Stockholms kommun. Stämningen var uppe.

Men jag, jag ville höra vad folkpartiet tänker göra för att bli ett större parti.

Min motion om Särskilda dialoger mellan FP Stockholms län och ideella organisationer,fick bifall. Jag var glad att se att även mina Lidingö partikamraters motioner om Ta fram en strategi för regionens framtida försörjning av hälso- och sjukvårds personal och samt Dags att gå från ord till handling: Ta initiativ till att driva på det forsknings- och innovationspolitiska arbetet i Stockholmsregionen, fick också bifall.

På konferensen har huvudfrågan varit det nya partipgrammet. Partiledare Jan Björklund sa någonting som jag gillade, " ... att vi har regerat i 6 år, är exceptionell period för en borgerlig regering. Risken är att vi känner trötthet och hamna i idéfattigdom. Härför måste vi identifiera vilka nya problem och utmaningar som finns och arbeta med att hitta lösningar utifrån vår ideologi.

Partiprogrammet diskuterades tematiskt vid olika workshop. Socialförsäkringar, skola, äldres frågor var några av politiska teman. Det var trevligt att träffas och diskutera vår politik.

Att vi tillsammans haft roligt är bra. Men men jag, jag undrar om folkpartiet är beredd att omlägga all sin politik. Jag kräver ett svar!
FP Stockholms årsmöte, Fullsatt på Stockholmskonferens och Framgång för FP Lidingö

Motionen sätts i praktiken
2012-03-05

Med stort glädje följer jag besluten kring mina inlämnade motioner, dels till FP Lidingö och dels till FP Stockholms län. Både motioner har sin utgångspunkt i, att kunna hitta nya arbetsmetoder. Kort sagt att acceptera förändring när det gäller sättet att förankra vår politik.

Både motioner gillades av medlemmarna i FP Lidingö och förbundsstyrelsen i Stockholms län har också gett sitt bifall. Jag ser verkligen fram emot ett spännande och framgångsrikt politiskt arbete de närmaste åren.

Nedan finns motionstexter.

Särskild dialog mellan FP Lidingö och ideella föreningar

Jag föreslår att årsmötet beslutar,

- att kommunföreningen arbetar med särskilda dialoger med ideella föreningar i Lidingö stad.
- att utse en särskild arbetsgrupp, vilken ska svara för arbetsuppgifterna enligt ovan.

Lidingö stad har cirka 45 tusen invånare. Det finns många personer som Folkpartiet skulle kunna värva som medlemmar. De är potentiella medlemmar.

Många personer väljer – genom ideella föreningar – att organisera sig, beroende på sina intressen. Det finns ett flertal föreningar som har sina aktiviteter på Lidingö. Vid dessa föreningar förekommer oftast frågor kring politiken.

Det är allmänt känt att medborgarna oftast berörs och påverkas av politiska beslut. Det är dock viktigt, att kunna hämta in synpunkter och idéer från föreningar och organisationer.

Folkpartiet behöver ha egen politik inriktad mot det civila samhället. Folkpartiet har behov av att kunna etablera kontakt och ha dialog med ideella föreningar. Folkpartiet behöver en pro-aktiv politik.

Kontakten med föreningarna bör syfta till att presentera och diskutera vår politik, i de politiska områden som kan vara aktuella. Genom dialogen kan vi komma att hämta in kunskap som finns hos dessa föreningar och samtidigt presentera och förankra vår politik hos folket.

Arbetet som ovan behöver struktureras och utvecklas. Ett sätt att göra det är att utse några partimedlemmar för att utföra detta uppdrag och att föreningsstyrelsen anger uppdragets direktiv.

José Kimenga

Man kan även läsa här och här och sist här sid. 44-45

Tack!
2012-02-23
Det var igår som jag valdes in som ersättande styrelseledamot i folkpartiet i Lidingö. Jag tackar för förtroende och hoppas kunna bidra för att partiet ska växa. Årsmötet hade också beslutat att bifalla min motion.

Motionen handlar om särskilda dialoger mellan folkpartiet i Lidingö och ideella organisationer verksamma på ön. Här tycker jag att politiken ska diskuteras och förankras. Våra beslut berör och påverkar medborgarna. Därför måste vi lyssna in om vad medborgarna tycker.

Christer Hallerby höll en djup och fantastik presentation och analys om hur folkpartiet kan bli vinnare.

Första hälsning
2012-01-03
Det är bra att politikerna kommer ut och träffa väljare. Det är ovanligt att man gör det så tidigt som på början av året. Men det gjorde jag.
Jag hade med mig FP nytt årskort och delade ut hundratals till boende i mitt närområde, Larsberg. Trevliga människor har jag hälsat och de också önskade mig God fortsättning. Och vädret var kanon bra!
I Larsberg

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
2011-12-23
Juldagen 2011

Uppstart eller julkampanj
2011-12-10
Idag gick ett antal Lidingö folkpartister ut och pratade med lidingöborna. Jag var med och ville också påverka. Jag blev medlem i FP Lidingö. Vi delade ut julpåsar och småpratade om politiken i vår kommun. Det var trevligt att kunna lyssna på vad lidingöborna tycker om sin kommun. Jag var glad att presentera mig, som ny inflyttad i kommunen, men också som intresserad och engagerad i utvecklingsarbetet i kommunen. Jag kände att det blev en bra uppstart i den nya kommunen. Jag har många tankar kring Lidingö. Förändring, rättare sagt förbättring måste ske på Lidingö.
Mötet i centrum

Ett rikt och sansat samtal
2011-12-08
Lidingö har en lång och spännande historia. Om detta ville jag igår veta när jag och Helena Bargholtz satte tillsammans och pratade politik. Helena har en gedigen erfarenhet, som jurist och politiker i Landstinget i Stockholm. Hon är förre detta riksdagsledamot och arbetat även med kommunal politik på ön.
Stockholms stad ångrar sig idag, för att ha missat annektera Lidingö på början av 1900 -talet. Vilken tur! Jag tycker att Lidingö ska fortsätta bevara, kanske bevaka sin självständighet och utöka samarbete med Stockholms stad. Samarbete på lika villkor.

Identiskt samtal hade jag i torsdags med Rune Nordström, vår kommunalråd på ön. Jag tycker att folkpartiet på Lidingö, ska fokusera på våra polikområden, skola, äldreomsorg, närakutvård och miljö och driva dem hårt.
Jag behöver veta mer om vår lokala politik. Det kommer säkert.

Nytt liv och nya möjligheter på Lidingö?
2011-11-23
Jag har nu flyttat från Norrköping till Lidingö. Det är min femte vecka nu. Det är underbart, att fortsätta med ett nytt liv här. Jag ser många nya möjligheter i politiken, på Lidingö som kommun och Stockholm som län.
Det är mycket, men jag vet var jag ska börja.
Nya möjligheter på Lidingö

Årsmöte i Finspång
2011-04-02
Folkpartiet i Östergötland hade idag sitt årsmöte. Erik Ullenhag, integrationsminister, pratade om aktuella internationella frågor, med fokus på krav om demokrati och frihet, MR och vikten av internationell solidaritet.

Integration är ett område där Sverige fortfarande har mycket att göra, sa han. Men jag tyckte att det är diskriminering som motverkar integration. Och det måste kosta att diskriminera. Här delade vi samma uppfattning.
Källa:FP årsmöte

Nytt år, Ny stol och Nya utmaningar
2011-01-03
Året 2011 har börjat. Jag ser framför mig nya utmaningar och nya genombrott.
Jag ser fram emot att vara mer aktiv än någonsin i politiken, intervenera och vara med i politiska debatter och kommande förändringar i såväl kommunen som landstinget.

Vi behöver omvärdera vår politik och sätta det i relation till verkligheterna i samhället. Jag vill ha ett nytt Sverige som sätter medborgarna i centrum och vara ett land som präglas av rättvisa och solidaritet, men som handlar rätt vid varje situation.

Mitt förordnande som Nämndeman trätt ikraft, 1 januari 2011. Jag kommer att arbeta i Göta Hovrätt för att skipa rättvisan. Länken nedan visar min nya arbetsplats.
Källa:Rättssalen


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
2010-12-23
Jag vill på riktigt önska Dig, GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.
Källa:God Jul

Ny inblick vid två nya tillfällen
2010-11-20
Jag avslutar denna vecka med två imponerande möten. Jag varit först i Europaparlamentet i Bryssel. Där fick jag delta i genomgångar av EU:s arbete. Min fråga är vad som hänt med EU:s utveckling och vad som kommer att hända om tjugo år. Det är som EU tar FN:s plats i Europa. EU är en gigantisk apparat, som borde ses över.

Sedan deltog jag i folkpartirådet. Där gjordes analysen av valet 2010 och valdes två nya vice-ordföranden. Krympande FP, från 48 mandat i riksdagen 2002 till 24 mandat 2010. Det behövs här också en översyn av politiken och metoden att föra politiken.

Norrköpingskommun har inte än lyckas att lösa sina egna problem med många arbetslösa och också misslyckats med integration av nyanlända. S i Norrköping kommer aldrig att ta sig ur dessa kriser. Landstinget behöver nya sätt att hantera ohälsa problem i länet. Det är bättre att förebygga än att kurera.

NATO lämnar över säkerhetsansvar i Afghanistan 2014. För tidigt. En viss realism krävs här. Försök till statskupp i Madagaskar visar att demokratin kan ta tid. Haiti har fortfarande behov av stöd och hjälp. Det visar att utvecklingen kan ta flera decennier.

En ny värld behövs tycker jag. Nytt tänkande såväl i nationella som internationella frågor är viktigt.
Källa:Ny inblick

Nya politiska arenor
2010-11-13
Idag var det dagen, att jag formellt fick gå in i nya arenor. Vi hade förbundsmöte i länet där jag fick uppdrag att vara ledamot i landstingets beredning för behovsstyrning. Något nytt! Sedan fick jag också uppdrag som nämndeman i Göta Hovrätt. Spännande uppdrag! Jag är sedan valet 2010, ersättare både i riksdagen och landstinget.

Landstingets verksamhet är komplex och omfattande. Det krävs flera perspektiv , medborgarperspektiv, förnyelseperspektiv, processperspektiv, medarbetarperspektiv och ekonomiperspektiv. En gigantisk organisation. Dessa kommer jag att bära i Beredningen för behovsstyrning. Behov utifrån såväl verksamhet som medborgarna.

Göta Hovrätt är en domstol, som ligger under Högsta domstolen och över tingsrätterna. Det är här man överklagar domar som tingsrätterna dömer ut. Den är en stor domstol, som passar mig.

Jag tackar för förtroendet och ser fram emot att kunna utföra mina uppdrag med stort engagemang, lojalitet och professionalism. Alltid med ett rättvisa perspektiv och strävan att vara med och påverka.
Källa:Nya uppdrag

Jag är igen ersättare i riksdagen
2010-09-30
Nu är det så att jag fick ett intyg. Intyget kom från valmyndigheten. Där står det …Du har utsetts som ersättare till ledamot av riksdagen… dvs. jag är nu ersättare i riksdagen. Samtidigt blev jag också ersättare i landstingsfullmäktige. Jag väntar ett intyg till. ERSÄTTARE TVÅ GÅNGER!
Stort tack för förtroende.
Källa:Valresultat

Vi vann!
2010-09-21
Jag är stolt över att jag igen deltagit i valkampanjen. Folkpartiet och Alliansregeringen vann igen. Det är därför jag kampanjade. Stort tack till mina kampanjkollegor och till Alla Ni som röstade på mig. Nu väntar jag slutgiltiga resultat.
Källa:Vi vann!

1 vecka kvar
2010-09-12
Valrörelsen är över om en vecka. Först igår var det en dag jag ägnat åt tanken och minnet på 11 september 2001 i USA och 11 september 2003 i Sverige. Historiska datum för mig, då goda människor och kanske försvarare av mänskliga rättigheter miste sina liv. Jag kämpar just för fred i världen.

De senaste dagarna har jag kampanjat på olika platser Atrium i Norrköping, Motala centrum, Charlotenborg - som motsvarar Tensta eller Rinkeby - i Motala och vid invigningen av Jasmineskolan i Norrköping.

På samtliga platser såg jag behov av att ha fungerade integrationspolitik, jobbpolitik och fungerade skolpolitik. I dessa politikområden har folkpartiet varit drivande. Därför har en tjej jag mötte idag sagt ... jag ska rösta på dig och folkpartiet...
Källa:1 vecka kvar

Fortsatt engagemang och fortsatt kampanj
2010-08-31
Idag har jag vid en presskonferens presenterat mitt valmanifest. Jag berättade om mitt beslut om att fortsätta kampanja och fortsätta med mitt politiska engagemang. De senaste händelserna som skett i min valkampanj lett till att jag fick inställa planerade kampanjaktiviteter. Tack till alla som närvarande vid presentation och särskilt alla media företrädare.
Därefter tog jag bilen och åkte till Mjölby där jag hade mötet med Komvux studenter. Se bilder i länken nedan.
Källa:Mitt politiska engagemang fortsätter

Cirka 4 veckor till
2010-08-15
Kampanjen har fått ett avbrott. Det var lördagen 7 augusti när en av mina kampanjmedarbetare blev slagen. Slagen på grund av att han kampanjade för mig. Tack vare polisen som kom på plats och kunde styra det hela. Läs på min blogg.

Jag fick omlägga kampanjarbetet och tänker intensivt kampanja de kommande veckorna fram till valet. Hela veckan fick jag jobba med strategiarbete och stöd och hjälp till mina drabbade kollegor. Jag uppmuntrar nu mina kollegor att fortsätta med sitt engagemang.
Källa:Kampanj i Lindö

Kampanj i Skänningen
2010-08-05
I onsdags var det dags att kampanja på Skänningenmarknad. Flertal besökare kom från flera håll i länet och landet. Det som var glädjande, var att även nya "patrioter", dem som hjälper mig, kom och delade flygblad. Det blir ett tillfälle att praktiskt använda sina förvärvade kunskaper om kampanjteknik. De har lyckats.

Därefter åkte teamet till Mjölby där jag pratade med somalier om vikten av egen organisering och makt att förändra genom att gå och rösta. Det som är positivt är att vi fick positiva respons från medborgarna.
Källa:Bilder i Skänningen

25 patrioter
2010-08-02
Idag hade jag sista genomgången om kampanjteknik. Mina vänner vill hjälpa mig i kampanjarbetet. Jag hade de senaste veckorna genomgångar i fyra kommuner Norrköping, Linköping, Mjölby och Motala.

Sammanlagt träffade jag tjugo fem personer" patrioter", vilka är dels folkpartister och dels våra sympatisörer. Länet är stort och uppdraget att kampanja är större. Jag behövde hitta patrioter som kampanjar åt och tillsammans med mig.

Aktuella frågor i länet, i Sverige och internationellt följer jag ständigt. Demokratin och marknadsekonomin borde stärkas, med inslag av större individfrihet, mänskliga rättigheter för romer måste vara en självklarhet och framför allt rättvisa måste sättas i främsta rummet i Sverige.

2:a träffen med Somalia Community i Åby
2010-07-05
Igår söndag var det en träff till. Egenmakt och egen organisering blev en central fråga i vårt samtal. Jag märkte att antalet deltagare ökade med 60 % i jämförelse med förra mötet. Intresset om politiken ökar bland somalier. Det är bra och viktigt.

Idag är jag i Almedalen. Det blir 4 dagar här. Det är 3 timmar som gått sedan jag anlänt här. Många nya intryck har jag börjat samla.

Jag kampanjade i Mjölby
2010-07-02
Det var fantastiskt varmt idag. Men kungsvägen blev intagen av mjölbyborna och andra personer som kom från hela länet. Jag var bland dem. Och tillsammans med Alliansen i Mjölby kampanjade vi med flygblad utdelning, politiskt samtal med medborgarna. Det var roligt och viktigt att börja prata om politiken och valet 2010.
Källa:Broarnas dag

Träffen med Somalia Community i Åby
2010-06-29
Igår var det dags att starta min personvals kampanj. Jag bjöds att träffa och prata med somalier bosatta i Åby, en bit utanför Norrköping.

Jag tänkte att börja med ett samtal kring valet och makten. Varför ska jag och Du gå och rösta? Var finns makten?

Vi hade ett trevligt och viktigt samtal. Om många eller rättare sagt alla röstberättigade använder rösträtten kommer detta att ännu mer förstärka och fördjupa demokratin i Sverige.

Jag kampanjade i Navestad
2010-06-06
Liberal mångfald Östergötland hade igår (en dag före nationaldagen) kampanjaktivitet i Navestad i Norrköping. Det är bekräftat att Sverige nu är ett mångkulturellt land. Många nationaliteter fanns på plats, med mat, dans, aktiviteter och politiskt samtal där FP flaggan lyftes. Jag passade på att småprata med medborgarna i Navestad. Alla väntar på valet 2010.
Källa: Jag kampanjade i Navestad

Jag kampanjade i Linköping
2010-05-09
Idag var Europadagen. Jag och mina kamrater i Liberal Mångfald Östergötland ville uppmärksamma denna dag. Vi kampanjade i Linköping ( i Skäggetorp). Det blev en mjuk start inför kommande valrörelse. Det var roligt att småprata med medborgarna I Linköping. Titta gärna på våra bilder.
Källa: José Kimenga och Liberal Mångfald Östergötland

Träffen med migrationsministern
2010-03-24
Jag har bjudit Tobias Billström, migrationsministern, att komma och träffa oss i Norrköping. Då, vi hade Liberal Mångfalds Östergötlands årsmöte. Han kom igår i god tid. Och det var många folkpartister, FP sympatisörer och många andra intresserade.

Han talade om aktuella migrationspolitiska frågor. Intresset var stort och han fick många frågor. vi hade en bra dialog med ministern. Titta gärna på bilder nedan.
Källa: José Kimenga och ministern, Tobias Billström i Norrköping

1:a februari 2010
2010-02-01
Denna var för mig en rödmarkerad startdag. Jag tänkte mjukt starta med valarbete. Jag kandiderar till riksdagen och står på 4:e plats; På landstingslistan står jag på 2:e plats och på kommunlistan är jag också. Politiken är rolig och viktig och hoppas att få fler personröster (X).

Partiledardebatten igår visade att alliansen har en genomtänkt politik och har stort trovärdighet. Det gäller att jobba på.

Att jobba även politiskt. Jag ägnat tid att arbeta med inbjudningar till partikamrater, bekanta och vänner till ett evenemang. Jag och Liberal Mångfald Östergötland har bjudit migrationsminister Tobia Billström att besöka oss och tala på årsmötet.

Jag tänkte också om att man behöver hitta en systematisk distribution av all hjälp som går till Haiti. Afrikanska unionen föreslår att hela Haiti, som land, flyttas till en annan mark. Det låter konstigt för mig, trots att jag förstår hur de har resonerat. Frågan är rädda liv, återuppbyggnad och politisk stabilitet framöver.

Programmet för Sveriges ordförandeskap i EU
2009-06-23
Sverige har genom Statsministern presenterat sitt program om hur vi kommer att leda EU. Ett väl genomtänkt program som innehåller viktiga framtida frågor.

Jag läste programmet och den består sammanfattningsvis av följande frågor:
I första hand handlar det om att leda EU genom den ekonomiska krisen, hantera arbetslösheten i Europa och fortsätta arbetet med att bekämpa klimatförändringarna;

Det finns också frågor om att utveckla och förstärka EU:s samarbete kring rättsliga och inrikes frågor i det så kallade Stockholmsprogrammet,att utöka regionens konkurrenskraft och att fortsätta arbetet med att utveckla den europeiska grannskapspolitiken och EU:s utvidgning.

Sist återfinns det också i programmet att stärka EU:s roll som global aktör med en tydlig agenda för fred, utveckling, demokrati och mänskliga rättigheter.

Jag tycker att man behöver fokusera på dessa frågor just i den här tiden vi lever i där osäkerhet och växande problem hotar EU och världen i stort.
Källa: Statsministern presenterar prioriteringar

Nästa steg!
2009-06-22
Jag är nöjd för att ha varit en del av Europaparlamentets valrörelse. Folkpartiet har gjort ett bra val. Tack vara alla av oss som engagerat deltog i kampanjen. Folkpartiet har fått ett mandat till, och sammanlagt har vi tre ledamöter i Europaparlamentet.

Jag har inte fått en plats där. Men jag är nöjd för mitt personliga valkampanj jag drivit. Nu blickar jag framåt. Jag kommer som vanligt att fokusera mitt arbete på partiets interna arbete. Jag är också tillbaka till min civila tjänsten.

Läget i Iran dominerar världsnyheter. Det är inte lätt att låta demokrati etablera sig. Så det varit i många länder. Men före eller senare vinner folkets vilja alltid. Jag tror att Iranier kommer att hitta sin väg.

I Sverige förbereder vi för EU-ordförandeskapet. Det blir spännande att se Sverige leda EU:s framtid under de kommande sex månaderna. Det finns mycket i EU som måste förändras. Det vill jag se att Sverige driver hårt dessa frågor.

Spännande timmar!
2009-06-10
Valet är över. Folkpartiet är vinnare. Vi har satt igen vårt parti i landets politiska kartan. Men kommande timmarna blir spännande. Vi väntar att se vilka kandidater som kommer att företräda Sverige i Europaparlamentet.

För mig har valkampanjen öppnat möjlighet till många kontakter och även kampanjat tillsammans med migrationsministern Tobias Billström. Det var i lördags i Motala.
Källa: Bilder från valrörelsen-2009!

Mitt parti är vinnare
2009-06-09
Jag kampanjade även i söndags. Det var valdagen. Tillsammans med FP bröderna och systern Lundqvist i Norrköping kampanjade jag i Lindö i Norrköping med dörrknackning. Därefter stationerade vi kl. 13.00 i centrum där vi delade flygblad och uppmuntrade medborgarna att inte glömma att gå och rösta.

Valvakan har vi tillsammans med andra allianspartierna i Norrköping haft kl.20.00. Under 60 dagar har jag i heltid jobbat med valkampanj. 12 av 13 länets kommuner har jag besökt och kampanjat i (i flera omgångar).

Många människor har jag träffat och pratat med. Nya intryck har jag fått och en ny syn på politiken har jag nu. Valet är över. Glädjen är stor för det valresultat som Fp fick. Folkpartiet är vinnare. Vi väntar slutgiltiga valresultat
Källa: Valseger!

FP i Motala är i frammarsch
2009-06-06
I torsdags Kl. 07.00 deltog jag i företagarfrukost. Det var på Scandic Nord i Norrköping. Ett viktigt och intressant forum (nätverk) för småföretagare.

Jag pratade om vikten av samarbete mellan den offentliga sektorn (t.ex. politiker) och den privata sektorn (näringslivet). Jag berättade också om min kampanj och uppmuntrade dem att gå och rösta. Gärna kryssa på mig. Några doorhangers satte jag på bilarna i parkeringen innan jag lämnade hotellet.

Kl. 10. 50 parkerade jag min bil i Motala centrum. Brodern Fransson (Fp Motala) mötte mig och det blev politiskt samtal med medborgarna i centrum och angränsande zoner. Därefter åkte vi till Brunnsvik, ett bostadsområde där vi hade dörrknacking. Trots det trotsande regnet tyckte vi att det inte fanns något "Återvändo". Kampanjen ska fortskrida fram tills på söndag.
Kl. 18.15 satte jag i bilen och vinkade brodern Fransson med ordet.. det var roligt att kampanja.
Källa:Företagarfrukost på Scandic Nord

Jag kampanjade tillsammans med Jan Björklund
2009-06-05
I onsdags kampanjade jag heldag i Linköping. Mitt besök sammanföll med att Jan Björklund (FP partiledare) och Olle Smicht (EU-kandidat) var också på besök där. Det gällde att samla våra krafter och offensivt kampanja. Det blev tal på torget kombinerade med politiska samtal med medborgarna och flygbladsutdelning.

Kl. 18.00 skulle jag medverka i dörrknackningen. Jag mötte systrarna Darell, Boberg och Ellison och bröderna Per-Niklas, Magnus och Thomas. Vi omringade ett bostadsområde i Linköping, patrullade på gator, knackade dörrar och uppmuntrade medborgarna att gå och rösta. Responserna vi fick var positiva nästan från samtliga hushåll vi knackade.
Källa:Kimenga, Björklund och Granbom

Jag kampanjade i Åtvidaberg
2009-06-04
I tisdags kampanjade jag i Åtvidarberg. Folkpartiet i Åtvidaberg ville synas och bett mig att komma och medverka i kampanjen. Kl.13.00 avreste jag från Norrköping mot Åtvidaberg. Brodern Anders (FP i Åtvidaberg) stod där och mötte mig. Det blev rundvandring i hela centrum, politiskt samtal med medborgarna, doorshangers på bilarna och flygbladsutdelning.

Åtvidaberg är så lugnt. En blixt visit i förtids vallokalen gjorde jag och fick veta att många kommer och röstar. Kl. 16.45 satte jag i bilen igen och såg att centrumet var fylld av FP flygblad som hängde på bilderna. Fp var så synligt i centrum.

Kl.18.00 möte jag bröderna Biorsmark och Sundin och systrarna Pia och Berit (FP i Norrköping). Sedan blev vi en marscherande trupp som delade flygblad i brevlådorna i Lindö. Vi passade på att analysera och gissa fram eventuella valresultat.
Källa:Kimenga i Åtvidaberg

Jag besökte travbanan i Mjölby
2009-06-03
I måndags började min arbetsdag med att jag besvarade EU:s relaterade frågor och enkäter som jag fick av några intresseorganisationer.
Kl. 10.00 stod jag och brodern Thomas (Fp i linköping) mitt i stan i Norrköping och delade flygblad och småpratade om politik med medborgare.

Kl. 11.45 gick jag till statsbiblioteket och röstade. Jag kryssade på min kandidat. Vilken? Röstningen är konfidentiell. Jag kan inte säga.
Kl. 15.00 anlände jag i Mantorp i Mjölby. Det blev politiska samtal med passerande medborgarna och flygblads utdelning.

Kl. 17.40 besökte jag travbanan där brodern Jim och systrarna Ywonne och Carina välkomnade mig (samtliga är medlemmar i fp Mjölby). Det var hästtävling.

Man hörde i hörlurarna då och då om vad folkpartiet tycker och vill om EU och att FP vill att alla går och röstar på söndag. Att folkpartister finns här och kan besvara frågor och funderingar.

Vi gick runt alla bilar och satt folder (doorhangers)på dem. Slutligen blev det jag som gjorde prisutdelning till vinnaren. Det var roligt.
Källa:EU kampanj och hästkapplöpning

Jag besökte Afrosvenskarna riksförbundet
2009-06-02
Jag var i helgen i Stockholm. Jag var inbjuden av Afro svenskarna riksförbundet (ASR). ASR är en paraply organisation som samlar fler enskilda etniska föreningar. De skulle fira Afrika dag.

Det blev cirka 100 personer. Och jag fick i ett rundabord samtal möjlighet att berätta om min kampanj och kandidatur. Integration, muslimer, diskriminering, somaliafobi blev några av centrala frågor som jag fick bemöta. De vill se mig i Bryssel.

Vi haft vidare diskussion kring EU och AU (Afrikanska unionen), frihandel, asyl, m.m. De är så engagerade att jag bett dem att påverka Sveriges och EU:s politik genom att ansluta sig även till politiska partierna
Källa:Afrikanskt stöd på jättemöte

Min dag med 3 aktiviteter
2009-05-29
Igår började min kampanjdag i Söderköping där jag skulle medverka i Cecilia Wikströms kampanj (FP i Uppsala). Det blev bra med en stor media bevakning. Därefter åkte jag till Linköpingsuniversitet där jag och Karin Granbom (FP i Linköping) skulle presentera en rapport kring svenska studenter och Erasmusprogram. Denna är ett EU-program som stöder studerande eller lärare som vill läsa eller praktisera i ett annat EU-land.

18.30 patrullerade jag och brodern Björn Börjesson (FP i Norrköping) i Lindö där vi knackade dörrar, delade flygblad och pratade politik och EU med medborgare. Vi blev glada för det positiva bemötandet.
Källa:Kampanj med Wikström

Panelldebatt och kampanjande
2009-05-28
Igår var jag som en av EU-debattör i Hagagymnasiet i Norrköping. Det är glädjande att se stort intresse bland skolpersonal och elever som deltagit. 12.30 stod jag och andra fp bröder och systrar i Kungsgårdsgymnasiet där vi diskuterade politik med elever och delade flygblad. En snabb sent lunch tog jag vid valstugan mitt i centrum.

Sedan fortsatte jag med flygbladsutdelning och samtal med besökare i Norrköpings centrum. Det var tid att samla mig och gå och medverka i Europacafé tillsammans med Roland Utbult (Fp i Göteborg).

Vi lysnnade på sånger, han spelade piano och jag mediterade i tysthet och återhämtat min inre kraft. Hemma var det Barcelona som blev Europa champions. Ah! Det var en underbar arbetsdag.
Källa:Gymnasiedebatt och EU-café

Min intervju
2009-05-28
SR, Radiointervjun - del 1 och Radiointervju - del 2

Jag besökte Vadstena
2009-05-28
I tisdags blev det i mitt arbete en kombination av lite administration, flygbladsutdelning och dörrknackning. Trots regnet har jag och andra folkpartister kampanjat i Vadstena där vi hälsat på folket och småpratat om EU.

Vi patrullerade Vadstena gator och delade flygblad. Sist besökte vi bostadsområden där vi dörrknackade. Det känns bra att kunna kampanja och nå många med vårt budskap.
Källa:Kampanj i Vadstena och Norrköping

Jag kampanjade i flera platser
2009-05-27
Sedan förhandsrötsningen började har jag haft mellan 21 och 26 maj fler kampanjaktiviteter i olika ställen Linköping, Valdemarsvik, Linköpingsuniversitet, Hagagymnasiet, De Geergymnasiet, torgmöten m.m.

Elva dagar är kvar fram till valdagen. Det är nu som kampanjen har intensifierat. Jag har dokumenterat alla händelser. Klicka på länkar.
Kalla:Valstugan invigd!, Kimengas bilder, EU-debatten och Radio - Ekojordbruk

Rostningen har borjat
2009-05-20
Igår började förhandsröstningen i hela Sverige. Jag var där. Klicka länkar.
Kalla:SVT och 24Corren

Jag kampanjade i Lindö
2009-05-18
Jag ser igen att Barack Obama och dess medarbetare vunnit, tack vare det direkta samtalet med medborgarna. Folket kände igen oss när vi i helgen - i lördags och i söndags besökte Lindö.

Dörrknackningen var den kampanjmetod vi hade använt. Och det gav positiva resultat.

Vi träffade trevliga människor och vi fick olika responser t.ex. oj!, bra att du kom, vi behöver veta mer om EU, jag känner dig jag är själv folkpartist, jag röstar alltid på folkpartiet, är det du i bilden lycka till, jag kommer att rösta på dig, nej jag ska inte glömma att rösta etc.

Det lönar sig att dörrknacka och man lär sig mycket genom dessa möten.
Titta gärna på några bilder. Och idag har NT skrivit också om mig.
Källa:EU-kampanjen i gång och NT

Mina besök i Soderkoping och Linköping
2009-05-15
Brodern Mikael Arosenius (fp Söderköping) bjöd mig i onsdags att vara med och påverka Söderköping. Där har jag varit och kampanjade. FP Söderköping valt att bli synlig. Patrullerande folkpartister går runt i city, småprata med folk och delar ut flygblad. Det var trevligt och EU:s politik framfördes.

Senare innan det blev mörkt stannade min bil i Druvan parkeringshus i Linköping. Vi var en grupp bestående av motiverade och taggade folkpartister som tro på "dörrknackning" som kampanjmodell för att nå fler säkra väljare.

Vi omringade en del av Berga, intog positioner och delade massivt flygblad och appellerade folk att gå och rösta. Jag kom hem med positiva intryck från dessa möten. Se bilder.
Källa:Fortsatt EU-kampanj

Jag besökte Vretagymnasiet i Linköping
2009-05-13
Vretasgymnasiet ligger i Linköping och är omringad av ett stort grönt område. Där stannade min bil och klockan var 07.40. Det blev hela förmiddagen en panel debatt inför studenter.

Intressanta frågor ställdes. Men JORDBRUKSPOLITIKEN dominerade två tredjedelar av diskussionerna. FP, C, KD, M, S och JL deltog i debatten. FP sa, bort med Strassbourgskarussel, och studenterna samtyckte.
Källa:EU-debatt i Vreta kloster!

Min kampanj i Söderköping
2009-05-13
Incidenten hänt imåndags när jag såg att min bil fick punktering. Jag var i Söderköping och kampanjade inklusive med flygblads utdelning. Bilen lyftes upp och fick en däck reparerad.

Senare besökte jag Vikbolandet. Här deltog jag i paneldebatten där samtliga riksdagspartierna representerades. Jämställdhet, Kollektivavtal, jordbruks och regionalpolitik, vårdval, klimat och miljön var centrala ämnen som vi diskuterade. Intresset kring EU växer. Det fanns där cirka 90 personer och flertal bilar. Det gick allt bra och klockan var 21.55 när vi slutade.
Källa:Kimenga på äventyr

Jag deltog i Europadagen
2009-05-11
Helgen varit spännande. Det var uppmuntrande att se att folkpartister i hela landet stått upp och kampanjade. Det gjorde vi också i Östergötland. I fredags besökte och torgmötes talade jag i Kisa tillsammans med fp:s förening.

Jag pratade kort kring de frågor som FP vill se en förändring i EU. Samarbete mot brott, Euron, kärnkraft etc. Vi delade flygblad och haft direkt samtal med medborgarna.

Därefter anlände jag i Linköping och direkt haft flygblads utdelning och frågestund stund med många studenter vid Linköpings universitet. Det finns något särskilt att möta och prata med studenter. De ställer råka frågor, gillar argumentation och kräver förklaringar.

I lördags var Europa dagen. Jag deltog i kampanjen i Linköping. Vi bjöd på Kaffe och kakor. Samtal och appell till medborgarna att gå och rösta, och rösta på Fp var centrala budskapet. Jag fick löften av några att de kommer att kryssa på mig. Det känns riktigt bra.
Källa:Europadagen firades i Linköping

Ladycirkeln i Söderköping lyssnade om min vision
2009-05-10
Jag hade i torsdags 2 aktiviteter. Ett besök på Norrköpings tidningar (NT) där jag pratade om bl.a. vikten av mobilisering av det svenska folket genom media. Rollen som media spelar för spridning av EU information är av avgörande betydelse för att fler ska förstå EU, gå och rösta. Jag fick också möjlighet att intervjuas.

Vidare pratade jag inför Lady cirkeln från Söderköping. Cirkeln är en tjejförening med internationell anknytning och mycket aktiv i arbetet med att stödja och utveckla kvinnoverksamheter. Kopplingen mellan Sverige, EU och omvärlden varit kärnämnet som vi diskuterades.
Källa:Kimenga bland ladies

Intressanta politiska aktiviteter
2009-05-08
I onsdags har jag deltagit i:

1) en föreläsning kring Norrköpings historia och utveckling med fokus på familjen "Schwartz" och snuset. Anders Ekberg som också är euro-kandidaten besökte Norrköping och presenterade den politik han kommer att driva i EP.

2) en paneldebatt vilken organiserades av Åkeribransch organisation. C, KD, S, V, MP och S var representerade.
Vi debatterade om vägtransporten och EU. Igen under regnet stod vi och pratade politik.

3) en samling på bosniska moskén i Norrköping. Jag bad dem att gå och rösta.
Källa:Kimenga tar poäng!

Statsbiblioteket som en kampanjplats
2009-05-06
Civila samhället har en viktig roll även i EU. De kallas "lobbyster" eller intresseorganisationer. Men de driver komplementära verksamheter som stöder medlemsstaternas politik och även EU:s olika politiska frågor.

Igår började min kampanjdag med ett besök hos en förening i Hageby i Norrköping. Där mötte jag företrädare för Det nya Hageby och vi haft diskussion om hur politiken kan stödja det civila samhällets arbete och vice-versa. Ett fantastiskt arbete som pågår där människor som bor i Hageby kan få olika stöd och hjälp att bli delaktiga i samhället.

Därefter har jag ägnat resten av dagen åt det praktiska politiska arbetet. Jag menar, jag kampanjade vid statsbiblioteket i Norrköping. Jag pratade med någon som inte kommer att rösta. Orsaken? Denne tycker att det är krångligt, förvirrande och överflödigt med allt kring EU.

Det tog mig flera minuter för att berätta om varför denne bör rösta och påverka EU. Oj!, jag blev blöt med allt regn...... Men det var kul...
Källa:EU-kampanjen i ösregn!

Maxi i Norrköping blev en kampanjplats
2009-05-06
Jo, flexibilitet är något som vi behöver. Även när vi kampanjar. Att kunna ändra kursen och anpassa sig efter omständigheter är något jag lärt mig. I måndags skulle jag besöka föreningar och kampanja i Jönköping.

Men i sista minuten fick jag veta att kamraten i fp Jönköping inte lyckats ordna besök och han missade att meddela mig. Bra att jag själv ringde innan jag påbörjade resan.

Det blev istället flygblad utdelning och politiskt samtal med medborgarna på Maxi komplexet i Ingelsta. Jag har fått många positiva reaktioner från dessa samtal. Bilderna visar...
Källa:Kimenga på Maxi

Kommande politiska aktiviteter
2009-05-05
4 maj - Besök och kampanj - Fp i Jönköping

5 maj - Besök och kampanj - Fp i Mjölby

8 maj - Besök och kampanj - Fp i Kisa/Kinda

9 maj - Besök och kampanj - Fp i Karlskrona

10 maj - Besök och kampanj - Fp i Stockholm/rikskansliet

11 maj - Besök och kampanj - Fp i Söderköping

12 maj - Besök och kampanj - Fp i Linköping

13 maj - Besök och kampanj - Fp i Valdemarsvik

15 maj - Besök och kampanj - Fp i Mjölby

20 maj - Besök och kampanj - Fp i Linköping

21 maj - Besök och kampanj - Afrosvenskar förening i Borlänge

22 maj - Besök och kampanj - Afrosvenskar förening i Örebro

23 maj - Besök och kampanj - Fp i Valdemarsvik

30 maj - Besök och kampanj - Afrosvenskar förening i Stockholm

1 juni - Besök och kampanj - Fp i Mjölby

2 juni - Besök och kampanj - Fp i Motala

3 juni - Besök och kampanj - Fp i Finspång

4 juni - Besök och kampanj - Fp i Åtvidaberg

5 juni - Besök och kampanj - Fp i Norrköping

6 juni - Besök och kampanj - Fp i Nyköping

7 juni - Besök och kampanj - Fp i Norrköping

Mobilisering var ledordet i Söderköping
2009-05-05
I torsdags var det avslutning av min för-kampanjen som började i februarimånad. Jag besökte Nyströmskagymnasiet i Söderköping.

Eleverna visade stort intresse, men var också kritiska kring EU:s byråkrati. Jag pratade kort om EU:s historia och fp centrala frågor kring EU.

Därefter hade vi ett "open space" där ungdomspolitik, att studera utomlands, trafficking, strasbourg turer, Euron, Irak m.m. var frågor som diskuterades.

Majmånad är mobilisering månad tycker jag. Folder och affischer är klara. Nu gäller det att mobilisera folket att gå och rösta på fp och på mig.

OBS: Nu är jag Igen tjänstledig. Jag fick i torsdags låsa mitt kontor (skåp), rensat bordet och arkiverat avslutade ärenden. Jag kommer hela majmånad att kampanja runt i hela länet och med några aktiviteter nationellt utanför länet.

Torgmöten, dörrknackningar, paneldebatt, besök, föreläsningar m.m. står i programmet (finns på min hemsida). Jag är tillgänglig och vill gärna kampanja tillsammans med Dig. Ring eller mejla mig.
Titta gärna på bilder.
Källa:EU-kampanjen igång

Jag och Marit Paulsen
2009-04-30
I tisdags - dagen efter min ankomst från Bryssel - var jag ute och kampanjade tillsammans med Marit Paulsen. Marit har 1:a plats i FP:s lista. Enskilda samtal med medborgarna i Linköping kombinerade med folder utdelning blev mitt arbetssätt. Jag har pratat med trevliga människor intills Maxi vilka ställde många frågor.

Därefter blev det en visit på Kolmården djurpark. Vi var hos vargarna. Dessa hälsade på oss och ville krama och leka. 2 av 3 valde att komma till mig och hälsa och leka och ge mig puss!

Jag sa... till Marit, om det idag varit val, och vargarna hade rösträtt, jag skulle ha fått flest röster och slagit Dig...Och därmed tagit Din plats i EP. Det gav mycket skratt.
Källa:Kimenga och Paulsen på Kolmårdens djurpark

EU behöver Sverige
2009-04-29
I torsdags hade jag anlänt i det vackra Bryssel, EU-huvudstad. Snabbt började de intensiva politiska arbeten med vandringen i EU-högkvarteret, föreläsningar kombinerade med diskussioner, besök m.m.

Ämnen som hur man effektivt kan kampanja, liberalernas arbeten i Europaparlamentet, euron betydelse och den aktuella ekonomiska krisen etc. varit centrala frågor som diskuterades. Dessutom blev det ett tillfälle att besöka och se min framtida arbetsplats.

Jag fick framför allt lära mig mycket som EU gör för Europa och för världen. Jag kom hem med nya insikt, inspiration och energi inför det kommande kampanjarbetet.

Jag siktar nu efter 7 juni återvända till Europaparlamentet och ta min plats bland de kommande europaparlamentarikerna.
Du kan gärna se insidan av Europaparlamentet i länken nedan.
Källa:Kimenga i Bryssel

Internationellt besök
2009-04-23
Jag vill berätta om att kampanjen fortskrider bra. Det känns bra att komma dit vi är idag. Jag har nästan besökt samtliga kommuner i länet.

Nu är det så att jag imorgon åker till Bryssel för att förkovra mig. Det blir en korttidsvistelse i Europaparlamentet och desss institutioner, seminarium, diskussioner m.m.

Jag känner samtidigt att valrörelsen har kommit nära och kommande veckorna blir utmanande och spännande när vi på torg och gator kommer att stå och sprida fp:s politik. Jag hör av mig.
Källa:José Kimenga

Jag besökte Platengymnasiet i Motala
2009-04-17
I onsdags började min dag med en tidig resa kl. 06.30 och slutade 21.35. Jag kom hem uppmuntrad av det jag fick höra i Linköping. Här har jag tillsammans med bröder och systrar i fp Linköping haft presentation och samtal kring integrationsarbetet som två lokala organisationer driver, nämligen Verdandi och Kooperativet i Skäggetorp.

En fantastisk verksamhet! Stort engagemang och beslutsamhet att åstadkomma en förändring är särdrag bland dessa aktörer. Och fp i Linköping finns nära för att stödja dem.

Dessförinnan kampanjade jag i Motala. Jag besökte en gymnasieskola (Platengymnasiet) där jag föreläste om EU. Brodern Kjell Fransson var med och gav mig trygghet. Det blev ett bokbord och 3 långa presentationer i olika klassrum.

Igen migrations och integrationsfrågor blev ett av de ämnen som intresserar eleverna. Vi vill lyssna på fp konkreta frågor, inga långa berättelser, krävde de. Jag lyfte upp många av fp EU-programmet från gränsöverskridande brottslighet, vårdval, Nato, Euron m.m.

Intressanta diskussioner kom upp. Jag bad dem att bli liberaler och gå och rösta och rösta på fp samt kryssa på mig.

Därmed hade jag haft två spännande veckor fyllda av kampanjande aktiviteter. Igår var jag "back to businness" på Migrationsverket. Titta gärna på några skolbilder.
Källa:Kimenga på gymnasiebesök

EU och integration av muslimer
2009-04-15
Min påskafton gick till att medverka vid den framtida konferensen om islamofobi. Arranjörer var den Bosniska kulturcenter i samarbete med tre stora Bosniska Islamiska föreningar i Norrköping, Linköping och Motala. Mellan 200 – 250 personer samlades och diskuterade om bl.a. islam, klyftan mellan västvärlden och muslimer, växande islamofobi och intolerans.

Man appellerade för att muslimer i EU ska behandlas rätt och likvärdiga de andra troende samt att de ska bli delaktiga i den fortsätta uppbyggnaden av våra samhällen. Det finns cirka 470 000 muslimer i Sverige.

Jag har summerat hela konferensen med 4 ledbegrepp. 1) Dialog, 2)Integration, 3) Rättigheter och skyldigheter och 4) Förståelse och missförstånd.

Man presenterade förslag till ett antal åtgärder vilka minskar klyftan i samhällen och möjliggör att bygga över gränserna och få till stånd en god och ömsesidig relation mellan muslimer och icke-muslimer.

Jag har i min intervention lyft upp FP som det parti som bejakar dialog och lika behandling och att vi med vår politik främjar integration i Sverige och i EU. Titta gärna på några bilder med imamerna som kom från Bosnien, Tyskland m.m.
Källa:Kimenga vidgar cirklarna

EU erbjuder fler jobb
2009-04-08
Folkpartiet har rätt när vi förespråkar EU som arenan där vi gemensamt kan hitta lösningar för gemensamma problem. Jag och Karin Granbom haft idag ett studiebesök på arbetsförmedlingen i Norrköping.

Jag ville veta hur den europeiska arbetsmarknaden fungerar och vad jag kan som EU kandidat göra för att svenska medborgare ska kunna använda sig av de jobbmöjligheter som finns inom EU.

Besöket gav mig nya insikter och kunskap om hur viktigt det är för Sverige att fortsätta vara i EU. Det finns jobb i EU och det finns oändliga möjligheter för svenska medborgare att fritt kunna röra sig inom EU, och därmed utjämna obalansen på den inre marknaden.
Ja, jag tror på EU.
Källa:Kimenga and Granbom på AF

Underbart torgmöte
2009-04-05
Det var fantastiskt bra att kampanja i Linköping. Igår vid kl. 10.10 parkerade jag min bil i Linköping. Det var roligt att möta
partikamrater bestämda och taggade att stå på torget och sprida fp politik. Det gjorde vi tillsammans.

Det som är bra, är att vi tillämpar den direktkontakt metod som medel för att initiera samtal och utbyta tankar med Medborgarna. Mitt intryck är att medborgarna ville lyssna, ställa frågor och bejakade vårt budskap.

En av dem höll med mig att internationellt samarbete - inom EU - behövs. Men han tillagt att vi också behöver vara kritiska när det gäller vissa frågor. Jag höll i min tur med honom. Så, blir det när man samtalar med varandra. Det öppnar och skapar ömsesidig förståelse.
Se kampanjbilder.
Källa:Kimenga - igen

Min kampanj i Linköping
2009-04-02
Jag hade i tisdags ett kampanjmöte i Linköping. Organisatören av detta var Internationella vänskapsföreningen i Linköping. En NGO som arbetar med många olika samhällsfrågor och har flera samarbetsorganisationer.

Det är otroligt roligt att kampanja och sprida FP:s EU-politik. Medborgarna ville veta mer om vår politik och ställde många frågor efter min exposé.

Jag hade inför ca 350 personer pratat om vad fp och jag tycker om fred och frihet, integration m.m. Någon sa att fp bör arbeta för att EU-länderna slutar producera och sälja vapen och krigsmaterial till andra länder.

Det är det som är förutsättning för att åstadkomma fred i hela världen.
Det kan finna en stor poäng i det tycker jag.
Källa:Kimenga gör succé

Föreläsning i Ydre
2009-03-27
Igår klockan 17.35 hade min bil stannat i Ydre centrum. Här skulle jag prata inför folkpartister. Det som var fantastiskt var att man hade annonserat föreläsningen och många i kommunen kom för att lyssna.

Vid det långa bordet satte kvinnor och män medan jag berättade om min livshistoria, följdes av en presentation kring EU och dess historia. EU är ett bevis på ett lyckat internationellt samarbete som utgör grundpelare för förändring, utveckling och framgång. Intressanta frågor diskuterades också.
Källa:EU nästa?

Årsmötet i Skåne och Malmö
2009-03-24
I lördags blev jag mottagen i Malmö. Jag fick inför liberala kvinnor i Skåne årsmötestala.

Tidigt på morgonen åkte jag med tåg från Norrköping till Malmö. Därefter blev det en guiding runt Malmö stadsteater. Fantastisk byggnation!

Liberala kvinnor i Skåne och i Malmö kommun hade gemensamt årsmöte. Tidsparande och effektivt arbetssätt. Jag fick prata om EU historia, dess utveckling och kommande utmaningar. Föreläsningen följdes av intressanta diskussioner och frågor. Se bilder.
Källa:Beröm till Folkpartiet

Jag har besökt Lindö FF
2009-03-18
Jag har tillsammans med partimedlemmar besökt Lindö FF i Norrköping.
Lindö FF är en förening med stark och tydli